Aşezământul de Asistenţă Socială

Sfântul Andrei Falticeni

 
Home
Despre noi
Istoric
Album foto
Viata Sf. Andrei
Acatistul Sf. Andrei
Rugaciuni folositoare
Predica saptamanii
Secvente video
Contact


Istoric


  • În primăvara anul 1998 împreună cu preoţii Florea de la Cornu Luncii şi părintele Lungu Gheorghe au turnat temelia bisericii şi au ridicat-o într-o formă primară (vezi Albumul foto, secţiunea Începuturi).

  • În primavara anului 1999, preoţii Florea care se alăturase la ridicarea bisericii se retrag la parohia Cornu-Luncii. Preotul Lungu Gheorghe rămâne să ducă singur mai departe misiunea începutã.

  • Este acoperită biserica cu tablă, se zideste primul pridvor, din boltari; din nefericire, forma primului pridvor a fost nereusită. În interior se podeşte, se realizeaza instalaţia electrică şi Sfânta Masă. Catapeteasma este sculptată din tei, de către Gheorghe Pavaloaia din Cornu-Luncii. Domnul Gherasim Viorel pictează primele icoane de pe catapeteasmă, iar Alexa Mariana pictează icoana Maicii Domnului de pe iconostas.

  • La 30 noiembrie 1999, Preasfinţitul Gherasim Putneanul, însoţit de un sobor de preoţi, sfinţeşte Sfânta Masă. Începând cu acea zi, în biserica Asezamântului se slujeşte zilnic.  • În anul 2002 s-a zidit etajul Caminului de batrâni, s-a executat acoperisul,s-au realizat instalatiile sanitara, electrica, de alimentare cu apa curenta potabila de la reteaua orasului precum si racordarea la reteaua de gaz metan a orasului. S-a montat tâmplaria la parter si etaj(partial) , centrala termica si instalatia de încalzire a interiorului bisericii. A fost pictat pridvorul bisericii care în prealabil a fost îmbracat în draniţă. A fost realizat lumânărarul pentru a fi protejata pictura din biserica.


  • Duminică - 10 noiembrie Înalt Preasfintitul Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, însoţit de un sobor de 8 preoţi, a sfinţit biserica.


    Sâmbată 30 noiembrie Preasfintitul Gherasim Putneanul, însoţit de un sobor de 5 preoţi, a savârsit slujba de hram a Asezamântului. La agapa creştină ce a urmat slujbei au servit masa peste 350 de persoane.

Ultimul update la aceasta pagina este din data de 23.08.08
Aceasta pagina a fost vizitata de 4502 ori